Bugun...



Mansur Yavaş'tan AK Parti'ye geçen Levent Koç hakkında ilk açıklama

Haymana Belediye Başkanı Levent Koç'un CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ilk kez konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 23-06-2026 10:35

Mansur Yavaş'tan AK Parti'ye geçen Levent Koç hakkında ilk açıklama

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'den istifa ettikten kısa süre sonra AK Parti'ye katılan Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ile cumartesi günü belediyede bir araya geldiklerini açıkladı. Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Yavaş, hakkında istifa iddiaları çıkan Koç'u iddiaları sormak üzere davet ettiklerini belirtti. Görüşmede Koç'un kendisine AK Parti'ye geçmeyeceğine dair güvence verdiğini ifade etti.

Görüşmenin detaylarını paylaşan Yavaş, Levent Koç'un ziyaret sırasında elini öpmek istediğini ancak buna izin vermediğini dile getirdi. Koç'un görüşmede sadece destek istediğini belirten Yavaş, görüşmenin ardından iddiaların netleşmesi için kendisine iki kez mesaj atarak açıklama yapmasını istediğini ancak yanıt alamadığını kaydetti.

Tarihinde görmediği desteği benden dolayı aldı

Haymana ilçesinde yapılan anketlerde önde çıktığı için aday gösterilen Levent Koç'un seçim sürecinde büyük bir avantaj yakaladığını hatırlatan Yavaş, belediyenin kendi döneminde yoğun destek gördüğünü vurguladı. Küçük ilçe belediyelerinin büyükşehir desteği olmadan hizmet üretmesinin zor olduğunu belirten Yavaş, Koç'un ilçede yapılan çalışmaları tek başına üstlenmeye çalışmasından rahatsızlık duyduklarını aktardı.

İlçedeki afiş krizine de değinen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan projelerin afişlerinin asıldığını ancak Koç'un bundan rahatsız olması üzerine, cumartesi günkü görüşmenin ardından afişlerin indirildiğini doğruladı.

Diğer ilçe belediye başkanları hakkında iddialara yanıt

Kamuoyunda yer alan Gölbaşı, Kalecik ve Nallıhan belediye başkanlarının da istifa aşamasında olduğu ve kendisi tarafından vazgeçirildiği yönündeki iddiaları yalanlayan Yavaş, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Diğer belediye başkanlarına yönelik transfer taleplerinin olduğunu bildiğini belirten Yavaş, bu isimlerin partiden ayrılma gibi bir niyetlerinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kendisinin yeni bir parti kuracağına veya başka bir siyasi oluşuma geçeceğine yönelik iddiaları da değerlendiren Yavaş, şu an için böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Tamamen Ankara için çalışmaya odaklandığını belirten Yavaş, ortaya atılan tartışmaları siyasi bir fitne çabası olarak nitelendirdi.




Kaynak: Kamudan Haber




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI