Bugun...



Neden İBB Değil’de Neden Ülker Mühendislik Firması Karar Verdi

Haber ajansımızın istihbarat ekibi İstanbul Beykoz ilçesinde 11 okulun depremden dolayı tahliye edildiğini fakat bu okullara çürük raporunu verenin Ülker mühendislik tarafından verildiği neden İBB tarafından bu raporun verilmediği kafalarda soru işareti yaratmaktadır. Bu Ülker mühendislik müşavirlik inşaat ve sanayi ticaret limitet şirketi kim.

facebook-paylas
Güncelleme: 03-03-2023 15:56:08 Tarih: 03-03-2023 15:05

Neden İBB Değil’de Neden Ülker Mühendislik Firması Karar Verdi

 

Haber ajansımız  02/03/2023 tarihindeki haber başlığı Beykoz Çavuşbaşı Halkı Tedirgin  ajansımız protokol yağcılık haber yapmadığından belediyeye yağcılık yapmadığımızdan belediyenin reklam haberlerini yapmadığımızdan. Ajansımız araştırma ajans olduğundan okuyucuların ve halkın yanında olduğundan ajansımızın istihbarat ekibi bu haber dosyasını genişleterek Beykoz ilçesindeki 11 okula ve Çavuşbaşında üç okula rapor veren firmanın kim olduğunu bu okulların depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair hangi yılda müracaat edildiğini bu okullara çürük raporu veren İBB mi yada özel bir firmamı verilen raporların ne kadar derecede olduğunu yıkılması mı gerekir yada güçlendirmemi yapılması gerekir ajansımız yapmış olduğu araştırma neticesinde Çavuşbaşında üç okulla ilgili yapılan araştırmamızda  haberimizin içerikliğindeki belgede okunduğu şekilde 2022’nin   9. ayda müracaatın yapıldığı bu firmanın da Ülker mühendislik olduğu fakat İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beykoz kaymakamlığı tarafından sır gibi saklanan raporlarda bu okulların tamam ile yıkılmalarına mı yada güçlendirmemi yapılacak yada bu okulların yerleri başka yerlerde mi yapılacak yıkılan okulların yerlerine neler olacağı meçhul bunlarda sır gibi saklanmaktadır.

ÇAVUŞBAŞINDA ÜÇ OKULUN OLDUĞU BÖLGEYİ GELİN TANIYALIM

Cübbeli Ahmet hoca 1990 yılında orman arazisini H. E. diye okulun yanı başında olan kişilerden tapusuz yeri satın alır. Daha sonra alınan yerin orman ve tapusuz olduğundan bu yer orman arazisi açılır açılan yerle ilgilide A.K. kişi bundan dolayı da cezaevinde yatar ve birkaç kişi daha ceza evinde yatarlar orman arazisini açtıklarından dolayı daha sonra cübbeli Ahmet hocanın çevresi kanalları bu yeri tamam ile daha çok açarlar. Üç okulun alanı 46 dönüm bu 46 dönüm orman açılarak yapılır ve tamam ile tapusuzdur ve daha sonra tapulama işlemleri olur daha sonra 2B yasası olunca ondan sonra milli eğitime geçer milli eğitime geçtiğine dairde herhangi bir belge yoktur fakat sadece duyumlardır. Buranın imar barışında da iş ve işlemi Çavuşbaşı imam hatip lisesi üzerine yapıldı ve buranın tapusu da okulun üzerine çıktı.

Ülker mühendislik firması 27/09/2022 tarihinden sonra okullara çalışmaya gelirler uzun bir dönem çalışma yapıldı iki  üç aya yakın aralıklı şekilde çalışma yapıldı. Bir işlem yapıldı kolonlarla kirişler birbirlerine temassızlık  var şüpheleri olduklarını zaten bu bina normalde bir buçuk kattı daha sonra burası üç kata çıktı yani tamam ile kaçak bunu da yaparken sözde depreme güçlendirme yapıyoruz diye üç kata çıkarıldı. Çavuşbaşı imam hatip lisesinden söz ediyoruz bu bina yapılırken Çavuşbaşı meslek lisesi ek binası olarak yapıldı burası ancak o binanın teslimini Çavuşbaşı imam hatip lisesi olarak  bu bina usulsüz şekilde Beykoz Boğaziçi imam hatip lisesi müdürü O.T. teslim alır.

Cübbeli Ahmet hocanın 1990 yılında  orman arazisini satın aldıktan sonra  cübbeli Ahmet hocanın elinden bu yer alınır daha sonra cübbeli Ahmet hoca hukuk mücadelesi başlatır başlatılan hukuk mücadelesini kazandığı söylenir. Fakat Ahmet hocanın almış olduğu yer tapusu ve imar barışı çıktığından okula ve milli eğitim bakanlığına geçtiğinden söylemlere göre cübbeli Ahmet hocaya  bir başka yer gösterildiği  yani bu yerinde okulun üst tarafı gösterildiği söylenmektedir.

 

İzci haber ajansı  soruyor  Çavuşbaşı halkı ve öğrenci velileri soruyor bu üç okulun raporu neden İBB tarafından yapılmadı neden özel şirkete verildi. Bu üç okulun raporuyla ilgili güçlendirmemi yapılacak yada tamam ile bu üç okul yıkılıp aynı yerlerinde yeni okullar mı yapılacak yada 1990 yılında cübbeli Ahmet hocanın aldığı 2 dönüm yer ve diğer  44 dönüm orman arazisini  açarak  aldığı 2 dönüm arazisiyle beraber toplam 46 dönüm arazisinin hukuk mücadelesini başlatan cübbeli Ahmet hoca davayı kazanıp da yoksa bu 46 dönüm yerin tahliye kararımı verildi. Şayet öyle bir şey yok ise cübbeli Ahmet hocanın başlatmış olduğu hukuk mücadelesinde kazandıysa cübbeli Ahmet hocaya nereden 46 dönüm yer tahsis edilecek şayet 46 dönüm yer tahsis edilmiyorsa demek ki  bu üç okulun yeri tamam ile cübbeli Ahmet hocaya mı hazırlanıyor. Bu konuyla ilgili olarak ilgili makamlardan bir açıklama yapılmasını özellikle Beykoz kaymakamının kamu oyununa basın yoluyla belgelerle birlikte ilgili makamlardan alacağı izin doğrultusunda basına bir açıklama yapmasını biz Beykoz halkı olarak Çavuşbaşı halkı olarak öğrenci velileri olarak izcihaberajansın aracılığıyla yetkililere sesleniyoruz bir açıklama bekliyoruz.

İZCİ HABER AJANSI İLGİLİ MAKAMLARA SORUYOR,

Çavuşbaşındaki üç okulla ilgili olarak Ülker mühendislik firması tarafından bu üç okulun depreme dayanıklı olup olmadığına dair  2022 yılın 9 ayından sonra bir çalışması olmuş fakat 2023 ikinci ayın 6’sında ülkemizde yaşanan depremden dolayı. Türkiye genelinde okullarla ilgili ve İstanbul ve Beykoz ilçesinde de depreme dayanıklı yada dayanıksız okullarla ilgili  jet hızıyla alınan kararda. Beykoz ilçesinde 11 okulun tahliyesine karar verilir bu 11 okullar içerisinde Çavuşbaşında bulunan üç okulun depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair alınan rapor Ülker mühendislik firmasının vermiş olduğu rapor mu yada bir başka firmanın vermiş olduğu rapor mu. Şayet özel şirketlere yaptırılan analizler neden İBB tarafından yapılmadı neden özel şirketlere verildi görsel ve yazılı basında da izlediğimiz ve okuduğumuz şekilde özel şirketlerin yanlış kararlar verdiklerini bilmekteyiz neden kamunun yerini İBB karar vermedi bu konuyla ilgili olarak Beykoz kaymakamının basın aracılığıyla yada mahalle muhtarları aracılığıyla kamuoyuna açıklama yapmasını halkın kafasındaki soru işaretlerin kaldırılmasını bizler basın olarak beklemekteyiz.

izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI