Hükümlülerin yeniden suç işlemesini önlemek, topluma kazandırılmalarını sağlamak ve toplumsal faydayı artırmak amacıyla önemli bir adım atıldı. Patnos Belediye Başkanlığı ile Patnos Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında "Kamuya Yararlı Bir İşte Ücretsiz Çalıştırılmaya İlişkin İş Birliği Protokolü" imzalandı.
Patnos Cumhuriyet Savcısı Emin Burak Sürezli, Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, Belediye Başkan Yardımcısı Sefa Taşdemir ve Patnos Denetimli Serbestlik Müdürü Volkan Fırat Çoban’ın katılımıyla gerçekleşen protokol töreninde, iş birliğinin hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması açısından taşıdığı önem vurgulandı.
Protokol, Cumhuriyet Savcısı Emin Burak Sürezli ile Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılma kararı verilen yükümlüler, Patnos Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görev alacak.
Yükümlüler; temizlik hizmetleri, genel idare hizmetleri (büro işleri, veri hazırlama, danışma vb.), bakım-onarım çalışmaları (boya, badana, kapı-pencere tamiratı vb.) ve çevre düzenleme faaliyetleri (park-bahçe bakımı, ağaç dikimi, bahçıvanlık vb.) alanlarında topluma katkı sunacak.
Patnos Cumhuriyet Savcısı Emin Burak Sürezli, imzalanan protokolün toplumsal barışa katkı sağlayacağını belirterek, "Amacımız hükümlülerin topluma yeniden kazandırılması ve faydalı bireyler haline gelmeleridir. Bu iş birliğiyle hem kamu hizmetlerine katkı sağlanacak hem de yükümlülerin sosyal hayata uyumu kolaylaştırılacaktır" dedi.
Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın ise, belediye olarak böyle bir çalışmaya katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Bu protokol ile hem şehrimize hizmet edecek hem de yeniden topluma kazandırılacak bireylerimizin yanında olacağız. Patnos’un her köşesinde emeği olacak yükümlülerimiz, aynı zamanda kendi hayatlarında da yeni bir sayfa açmış olacaklar" diye konuştu.










Bursa’da direksiyon hakimiyetini kaybeden alkollü sürücü, kaldırıma çıkarak last..
Kırıkkale’de trafik denetimini fark edince aracını park edip hiçbir şey olmamış ..
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında deplasmanda Fransız temsilc..
Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin Taiz vilayetini hedef alan top ve füze s..
Hatay’da seyir halindeyken yanmaya başlayan FİAT marka hafif ticari araç kullanı..
Dünya genelinde yaygın kullanım alanına sahip PHP yazılım dilinde ortaya çıkan g..
ABD Başkanı Donald Trump, şimdiye dek 8 savaşı sona erdirdiğini belirterek, "2 t..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bi..
Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi’nde bulunan 301 ada 25 ..
İstanbul genelinde yaşanan yoğun yağışlar sonucu tepe ve yamaç bölgelerde meydan..
Haber ajansımızın 04.10.2026 tarihinde yayımladığı "Haber Ajansımız Bu Bölgeler ..
İstanbul genelinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle birçok ilçede su baskınl..
Fon soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıkla..
Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi 301 ada 25 parsel ile bu ada ve parsel..
Soyadı değişikliği başvurularında Çürük, Çıplak ve Kör dahil 10 soyisim, en fazl..
Cemil Tugay, AK Parti'ye geçiş kararında ailesinin desteğinin etkili olduğunu be..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..