Bugun...



SON DAKİKA ABD, 2 savaş gemisini haftaya Karadeniz'e gönderiyor! Geçiş için Türkiye'ye bildirim yapıldı

Son dakika: Rusya ile Ukrayna arasındaki askeri gerilim tırmanırken iki ülke ayrılıkçı Donbas bölgesinin sınırlarına askeri yığınak yapmaya devam ediyor. ABD, 2 savaş gemisini haftaya Karadeniz'e gönderme kararı aldı. Geçiş için Türkiye'ye bildirim yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-04-2021 13:53

SON DAKİKA ABD, 2 savaş gemisini haftaya Karadeniz'e gönderiyor! Geçiş için Türkiye'ye bildirim yapıldı

Donbas'ın Şumı bölgesinde 26 Mart'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetmişti. Rusya yanlısı ayrılıkçıların ateşkesi ihlal etmeye başladığını söylemesinin ardından Kremlin'den açıklama gelmiş, "Ukrayna'nın öyle ya da böyle yapabileceği bir provokatif hamlenin savaşa yol açabileceğinden endişeliyiz" açıklamasında bulunulmuştu.

İki ülke operasyon hazırlığı yaptığı Donbass bölgesine askeri sevkiyatı sürdürürken sınır hattındaki askerlerin sayısı 200 bini aştı.

TÜRKİYE'YE BİLDİRİM YAPTILAR

ABD ordusu ise Rusya ile gerilimi artan Ukrayna'ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz'e savaş gemileri yollamayı düşündüğü bildirilmişti. Gelişmeler sonrası ABD, bölgeye iki adet savaş gemisi göndermeye karar verdi. Bunun için de Karadeniz'e geçiş için Türkiye'ye bildirim yapıldı.

izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI