Bugun...



SON DAKİKA Borsa İstanbul'da işlemler yine durduruldu

Borsa İstanbul'da dün sabah saatlerinde 11.18'e kadar işlemler iki kez durdurulurken bu sabah da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin çalışması ile geçici olarak durduruldu. İlk devre kesicinin ardından işlemler 10:30'da yeniden başladı. Dakikalar içerisinde yüzde 7 sınırı geçince bir kez daha devre kesici uygulandı. İşlemlere bir yarım saat daha ara verildi.

facebook-paylas
Tarih: 23-03-2021 12:34

SON DAKİKA Borsa İstanbul'da işlemler yine durduruldu

Dün işlemleri iki kez durduran Borsa İstanbul bugün de işlemleri geçici olarak durdurdu.

10:25'te tekrar işleme açılan Borsa İstanbul, 21 saniye sonra yeniden devre kesicileri işleme aldı. İlk devre kesicinin ardından işlemler 10:30'da yeniden başladı. Dakikalar içerisinde yüzde 7 sınırı geçince bir kez daha devre kesici uygulandı. İşlemlere bir yarım saat daha ara verildi.

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu, saat 10.30'dan itibaren işlemlerin kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine ilişkin yaptığı açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, saat 09.55 itibarıyla endekse bağlı devre kesicinin 'tetiklendiği', pay piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) pay senedi repo pazarında işlemlerin geçici olarak durdurulduğu belirtilerek şöyle denildi:

 

izcihaberajanasi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI