Bugun...



SON DAKİKA Şarkıcı Seçil Çiftçi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak. Eski sevgilisini kilotlu çorapla boğarak öldürmüştü

İstanbul Sancaktepe'de külotlu çorapla boğularak öldürülen ve ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim cinayetinde yapılan çalışmalar kapmasında 25 yaşındaki şarkıcı Seçil Çiftçi ile babası hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2023 16:59

SON DAKİKA Şarkıcı Seçil Çiftçi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak. Eski sevgilisini kilotlu çorapla boğarak öldürmüştü

1 Ocak tarihinde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sancakyepe'de Semih Sevgi'nin ormanlık alanda elleri ve ayakları bağlanmış cesedini buldu.
 
170120231004196609973.jpg
 
Yapılan çalışmalar sonucu özaltına alınan eski sevgilisi şarkıcı Seçil Çiftçi, verdiği ifadede cinayeti itiraf etti.
 
kulotlu-corapla-islenen-cinayette-sarkici-genc-15944341-5960-m.jpg
 
Semih Sevim'in Şişli'de külotlu çorapla boğularak öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında 25 yaşındaki şarkıcı Seçil Çiftçi ile babası hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Baba ile kızın yargılanmalarına haziran ayında başlanacak.
 
kulotlu-corapla-islenen-cinayette-sarkici-genc-15944341-7441-m.jpg
 
NE OLMUŞTU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Ocak 2023'te Sancaktepe Sazak Çeşme Mesire Yeri yakınlarında kimliği tespit edilemeyen bir kişinin ölü bulunması üzerine soruşturmaya başlandığı, ölen kişinin daha önce hakkında kayıp ihbarı bulunan Semih Sevim (40) olduğunun tespit edildiği belirtildi. İddianamede, müşteki olarak ifadesine başvurulan Sevim'in kardeşi Sebile Selvitopu'nun, "Kardeşim 22 Aralık 2022'de Tokat'tan İstanbul'a gitti. Seçil Çiftçi isimli kişiyle karşılıklı birbirlerini tehdit etmeleriyle ilgili davalarının duruşması vardı. Kardeşimle en son eşim telefonda 27 Aralık'ta konuştu" dediği aktarıldı.
 
170120231004356609181.jpg
 
Semih Sevim'in yeğenleri ve eniştesinin de ifadesinin alındığı bildirilen iddianamede, ifadelere göre sanık Seçil Çiftçi'nin Sevim'den para ve dizüstü bilgisayar istediği, Sevim'in ise bunları yazışma ve ses kaydı olarak delillendirmeye çalıştığı kaydedildi. İddianamede, soruşturma dosyasına giren yazışmalara göre sanık Seçil Çiftçi'nin Sevim'e, "Ölümün benim elimde, seni vurduracağım. Senin kafanın kesildiğini paylaşacağım, ısrarla belirtmek isterim ki bu şahsın yaklaşık 5 senedir tehditlerine maruz kaldım, hep beni ailemle tehdit etti. Şu p... öldüreceğime yemin ediyorum, seni öldüreceğim. Paşa paşa da cezasını yatacağım, seni vurduracağım." şeklinde mesajlar gönderip sosyal medya paylaşımları yaptığı anlatıldı.
 
ekran-goruntusu-2023-05-24-161312.png
 
Semih Sevim'in de sanığın anne ve babasına "Kızınız ile konuşun, benden uzak dursun." diye mesaj attığı aktarılan iddianamede, sanık baba ile kızın savunmalarına yer verildi. Şarkıcı olan sanık Seçil Çiftçi'nin, bir dönem arkadaş oldukları Sevim'in kendisini takıntı haline getirdiğini, duyguları karşılıklı olmadığı için aralarına mesafe koyduğunu hatta Sevim hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını söylediği ifade edildi. Çiftçi'nin uzaklaştırma kararının olay tarihinden 1,5 ay önce sona erdiğini, sanık tarafından rahatsız edilmeye başlandığını anlattığı savunmasında, Şişli'de ikamet ettiği adresten Beylikdüzü'ne taşınmak için yeni bir ev tuttuğunu, 28 Aralık 2022 gecesi Sevim'in ısrarlı araması üzerine görüşme talebini kabul ettiğini, Şişli'deki evde görüştüklerini söylediği kaydedildi. Eve gelen Sevim'in kendisine tokat atması üzerine boğuşmaya başladıklarını söyleyen sanığın, "Bu sırada Semih'in elinden bıçağın düştüğünü gördüm. Elime ne gelirse Semih'e vurmaya başladım. Bardakla, cam şişeyle ve kırık sandalye ayağıyla Semih'e vurdum. Semih koltuğa düştü. Doğrulmaya çalıştığı sırada sopa ile tekrar vurdum. Bu kez yere düştü. Evin içerisinde bulunan yakınımdaki külotlu çorabı alarak yerdeki Semih'in boğazını yaklaşık 1,5 dakika sıktım ve nefessiz kalınca öldüğünü anladım." ifadelerini kullandığı aktarıldı.
 
170120231004126607230.jpg
 
Anne ve babasının, taşınmasına yardım etmek amacıyla Tekirdağ Çorlu'dan araçla yola çıktıklarını, olaydan 40 dakika sonra eve geldiklerini kaydeden sanığın, babasına olayı anlattığını, Semih Sevim'in cesedini battaniyeye sarıp babasının aracıyla Şile yolundaki ormanlık alana bıraktıklarını, cesedi taşırken el ve ayaklarını olayda kullandığı külotlu çorapla bağladıklarını söylediği belirtildi. Sanık baba Cemal Çiftçi'nin (58) de ifadesinde, olay günü eve gittiklerinde salonun ortasında, kanepenin dibinde yerde yüzüstü yatan bir kişiyi gördüğünü, kızının telefondan bu kişinin kapısına dayandığına dair videoyu gösterip "Ben bunu yapmasam bu beni öldürecekti." dediğini söyleyerek cesedi battaniyeye sarıp araca yüklediklerini anlattığı kaydedildi.
 
İddianamede, Seçil Çiftçi'nin annesi, Parkinson hastası Asiye Çiftçi'nin olay günü Şişli'deki eve gittiği, diğer iki sanık kendisinin cesedi görmediğini söylese de Sevim'in cesedini gördüğü, cesedin ormanlık alana bırakılması sırasında sanıkların yanında bulunduğu ve bu şekilde cinayet olayından haberdar olduğu değerlendirildi. Anne hakkında "Tanıklıktan çekinebilecek olan kişiler hakkında cezaya hükmolunmaz." maddesi gereğince takipsizlik kararı verildiği bildirildi.

İzcihaberajansi.com

YENİÇAĞ




Kaynak: YENİÇAĞ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SON DAKİKA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI