Bugun...



SON GELİŞME 'Babamı, annemi korumak için öldürdüm' diyen gence verilen meşru müdafaa kararı hapse çevrildi

İstinaf Mahkemesi, babasını silahla vurarak öldüren ve annesini korumak için cinayeti işlediğini söyleyen 21 yaşındaki genç hakkında yerel mahkemenin 'meşru müdafaa' kapsamında verdiği beraat kararını kaldırdı. Haksız tahrik altında 'kasten öldürme' suçundan 18 yıl 4 ay hapse çarptırılan sanık kararla birlikte tutuklandı.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-04-2021 22:52:43 Tarih: 13-04-2021 22:48

SON GELİŞME  'Babamı, annemi korumak için öldürdüm' diyen gence verilen meşru müdafaa kararı hapse çevrildi

İstanbul'un Beykoz ilçesinin Çubuklu Mahallesi'nde 2 Ocak 2019 tarihinde 21 yaşındaki Koray A, babası Murat A'yı tabancayla vurarak öldürmüştü. 'Annemi korumak için öldürdüm' diyen sanık hakkında yerel mahkeme, meşru müdafaa hükümleri kapsamında ceza verilmesine yer olmadığına hükmetmiş, tahliye kararı verilmişti. Savcılığın itirazı üzerine dosya İstinaf Mahkemesi'ne taşındı.

"EYLEM, MEŞRU MÜDAFAA KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ"

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi dosya üzerindeki incelemesini tamamladı. Daire kararında, olay günü maktulün eşi Selvi A'nın evde bulunmadığı, sanık ile maktulün evde olduğu sırada sanığın yatak odasındaki silahı aldığı ve babasına 16 kez ateş ettiği anlatıldı. "Olay sırasında maktul mutfaktan bıçak almamıştır. Maktulde bıçak yoktur. Sanığın annesi de evde yoktur. Olay sırasında sanığın babasına ve maktulün de eşine evde olmadığı için saldırısı yoktur. Sanığın eyleminin meşru müdafaa kapsamında kabul edilmesi mümkün değildir" ifadelerine yer verilen kararda, olay sırasında maktulün sanığa ve evde bulunmayan eşine yönelik herhangi bir saldırıda bulunmadığı, sanığın korku ve panik içerisinde bulunmasının mümkün olmadığı belirtildi.

'CEZA VERİLMESİNE YER YOK' HÜKMÜ KALDIRILDI

Ceza Dairesi, olaydan önce maktul Murat A'nın oğluna ve eşine yönelik davranışlarının ulaştığı boyutu dikkate alarak, sanık yararına haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini kaydetti. İstinaf Başvurusunu yerinde bulan Ceza Dairesi, sanık Koray A. hakkında verilen ceza verilmesine yer olmadığına ilişkin kararı kaldırdı.

18 YIL 4 AY HAPİS VE TUTUKLAMA KARARI

Daire, sanığı önce 'üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Cezada haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayan daire, sanığı 18 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Sanığın kaçma şüphesi göz önünde bulundurularak tutuklama kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

Beykoz Çubuklu Mahallesi'nde 2 Ocak tarihinde 21 yaşındaki Koray A, babası Murat A'yı tabancayla vurarak öldürmüş, olayın ardından tutuklanan sanık hakkında "üst soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan cezalandırılması istemiyle dava açılmıştı.

Sanık savunmasında, babasının annesine, kardeşlerine ve kendine sürekli şiddet uyguladığını söyleyerek, "Olay günü tartıştılar. Babam mutfağa doğru yönelip, 'Anneni öldüreceğim, namusum için yaşıyorum' dedi. Bıçak alıp öldürebileceğini düşündüm. Evde bulunan silahla babamı durdurmak için ateş ettim. Geçmişte bize çok şeyler yaşattı. Bunlardan dolayı kin duymamıştım. Psikolojik rahatsızlığı olduğunu düşünüyordum. Babam, öfkeyle mutfağa doğru gittiğinde annemi öldüreceğinden emin oldum. Bir şekilde babamı durdurmam gerekiyordu, evde bulunan silah aklıma geldi. Amacım öldürmek değildi. Çok üzgünüm ve pişmanım. Böyle olsun istemedim" demişti.

Yerel mahkeme, Koray A'yı işlediği 'kasten öldürme' suçunun meşru müdafaa kapsamında kaldığını gerekçe göstererek ceza verilmesine yer olmadığına karar vermiş ve sanık kararla birlikte tahliye edilmişti.

'Babamı, annemi korumak için öldürdüm' diyen gence verilen meşru müdafaa kararı hapse çevrildi






Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI