‘Sıfır Kadastro Dosyası’ hedefi doğrultusunda çözüldü
1951 yılında açılan ve açılmadan öncesine de uzanan 3 parselli toplam 126 dönümlük arazinin tapu tescili davası, aradan geçen 75 yılın ardından halen devam ediyordu. Amasya Kadastro Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’nın ‘Sıfır Kadastro Dosyası’ hedefi doğrultusunda yıllardır sonuç alınamayan davayı çözüme kavuşturdu.

Davacı filmi gerçek oldu
Amasya’nın Suluova ilçesine bağlı Salucu köyündeki bir arazi üzerinde hak iddia edilmesi nedeniyle açıldığı günden bu yana vefat edenler ve yapılan itirazlardan dolayı sürekli olarak uzayan davada en son 348 taraflı bulunuyordu.

Aradan geçen süre zarfında hakim, avukat ve tarafların değiştiği, vefat edenlerin de bir hayli çok olduğu dava akıllara ise başrolde Kemal Sunal’ın olup çok sayıda usta oyuncunun da kadroda yer aldığı 1986 yılında yayınlanan ‘Davacı’ filmini getirdi.

Davalı taraflardan Mustafa Küçük (50) çocukluk yıllarında izledikleri ‘Davacı’ filmine o yıllarda güldüklerini, şimdi ise aynı durumda kendilerinin bulunduğunu belirtti. 1980 yılında vefat eden İstiklal Savaşı gazisi dedesi Hasan Arıkan’ın 1945 yılında parasını ödeyip tapusunu aldığı araziye itiraz üzerine 1951 yılında görülmeye başlayan davanın bu yıla kadar sürdüğünü hatırlatan Mustafa Küçük, "Kazandığımız bu dava Türkiye’nin en eski kadastro davasıymış. Bizde yeni öğrendik. Kemal Sunal’ın ‘Davacı’ filmi gerçek oldu" dedi.

Kadastro davalarının en uzun süren dava türü olduğunu anlatan Avukat Filiz Alakuş ise, "Yıllar önce açılmış davalarda vefat durumunda yeni mirasçılar ve yeni hak iddia edenler davaya dahil olurlar. Bu dava 75 yıllık bir dava. Kadastro davalarının en eskisi olduğu bize söylendi" diye konuştu.
Murat Çelik - Seyfullah Uzun









Haber ajansımızın 04.10.2026 tarihinde yayımladığı "Haber Ajansımız Bu Bölgeler ..
İstanbul genelinde yaşanan yoğun yağışlar sonucu tepe ve yamaç bölgelerde meydan..
İstanbul genelinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle birçok ilçede su baskınl..
Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi’nde bulunan 301 ada 25 ..
Fon soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıkla..
Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi 301 ada 25 parsel ile bu ada ve parsel..
Soyadı değişikliği başvurularında Çürük, Çıplak ve Kör dahil 10 soyisim, en fazl..
Cemil Tugay, AK Parti'ye geçiş kararında ailesinin desteğinin etkili olduğunu be..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..