Bugun...



Üç şehir hastanesi için 4 milyar TL harcanacak

Sağlık Bakanlığı Urfa, Ordu ve Antalya şehir hastaneleri için toplam 4 milyar 46 milyon lira harcayacak. Antalya Şehir Hastanesi ihalesi, 990 milyon liraya, içerisinde Kolin İnşaat’ın da yer aldığı iş ortaklığına verildi.

facebook-paylas
Tarih: 30-03-2021 19:29

Üç şehir hastanesi için 4 milyar TL harcanacak

İktidar, muhalefetin bütçede karadelik olarak nitelendirdiği şehir hastanelerini Kamu Özel Ortaklığı (KÖİ) modeliyle yaptırmaktan vazgeçerken şehir hastanesi ısrarından ise vazgeçmiyor. Şehir hastaneleri ihalelerine hız kesmeden devam eden Sağlık Bakanlığı, milyarca liralık ihaleler düzenleniyor.

Kamu İhale Bülteni’nde, bugün Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği üç şehir hastanesi ihalesinin sonucu açıklandı. Urfa, Ordu ve Antalya’da yapılacağı ifade edilen üç şehir hastanesi için kamunun kasasından toplam tam 4 milyar 46 milyon TL çıkacak.

KOLİN DE İHALEYİ KAPTI

Bakanlığın “Şanlıurfa Bin 700 Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapım İşi” adı altında 12 Aralık 2020 tarihinde düzenlediği ihale 1 milyar 868 milyon 450 bin TL’ye YDA İnşaat Şirketi’ne verildi.

“Ordu 900 Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapım İşi” adı altında 25 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen ihaleyi, 1 milyar 188 milyon 52 bin TL’ye Ekşioğlu İnşaat ve Ahes İnşaat İş Ortaklığı aldı.

“Antalya Bin Yataklı Şehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapım İşi” başlığıyla 29 Aralık 2020 tarihinde düzenlenen ihaleyi ise tam 990 milyon TL’ye Kolin İnşaat ve Nesma Yapı Makina İnşaat İş Ortaklığı kaptı.

Kolin İnşaat AKP iktidarı döneminde aldıkları yüzlerce milyarlık kamu projeleriyle dikkat çekiyor. Dünya Bankası’nın “Altyapı Yatırımlarına Özel Sektör Katılımı Veri Tabanı”nda 1990-2020 yılları arasında en çok ihale alan şirketler listesinde Kolin, dünyada en çok altyapı yatırımı ihalesi alan beşinci şirket olarak yer alıyor.

YİNE PAZARLIK USULÜ

Toplamı milyarlarca lirayı bulan üç ihale, Kamu İhale Kanunu’nun “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların” ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesi uyarınca pazarlık usulüyle yapıldı.

 

izcihaberajansi.com

Bir Gün







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI