Bugun...



Uşak maske taktı kazandı

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Kovid-19 risk değerlendirme haritasında, batı illeri arasındaki tek mavi renkli il olan Uşak’ta, vatandaşlar, kontrollü normalleşme sürecinin mutluluğunu yaşıyor

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2021 11:50

Uşak maske taktı kazandı

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Kovid-19 risk değerlendirme haritasında, mavi renkle tanımlanan düşük riskli iller arasında Uşak batıda bu renkteki tek il oldu. Haritada İç Ege’de adeta nazar boncuğu gibi parlayan tek il Uşak’ın ise ‘düşük riskli’ mavi renkte yer alması sosyal medyada gündem oldu.

Peki Uşak, pandemide “sağlıklı” kalmayı nasıl başardı? Bu başarıda büyük payı olan kentin yöneticileri anlattı.

Uşak’ı alınan tedbirler sayesinde düşük riskli kentler arasına soktukları için mutlu olduğunu söyleyen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Öncelikle tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte özverili çalışmalarından dolayı sağlık görevlilerine, güvenlik güçlerine, çalışmalarını sürdüren tüm ekiplerimize minnettarım. İlimizde azalan vaka sayılarında tekrar artış yaşanmaması için aynı duyarlılıkla rehavete kapılmadan maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam edelim” diye konuştu.

Durakta hijyen�

Hükümetin aldığı kararlar ışığında hem belediye hem de sağlık personeliyle fedakarca çalışıp, özveriyle mücadele ettiklerini belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Vatandaşlarımız da bu mücadelede bizlerin yanında oldu. ‘Panik yok önlem var’ sloganıyla çıktığımız bu yolda özellikle dezenfektan konusunu çok önemsedik. Otobüs duraklarının yakınına yerleştirdiğimiz hijyen noktaları sayesinde vatandaşımızın her an dezenfektana ulaşılmasını sağladık. Kamu kurum ve kuruluşlarında, tüm sağlık ocaklarında dezenfekte çalışması yaptık. Vatandaşın bulunduğu toplu alanlarda riski en aza indirdik. Adım atılan her yeri temiz tutmaya şehrimizin ve ülkemizin bir an önce sağlıklı günlere kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi.

Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş da, “Uşak pandeminin ilk dönemlerinde büyük sıkıntılar ve acılar yaşadı. Buradan iyi bir ders çıkardı ve işin ciddiyetini anladı. Maske, mesafe ve temizlik gibi kurallara sıkı sıkıya uydu. Mükâfatını da maviye boyanarak gördü” dedi.

Vatandaş ve devlet iş birliği

Düşük riskli iller arasında yer alan Uşak’ta, vatandaşlar, kontrollü normalleşme sürecinin mutluluğunu yaşıyor. Kentte bazı kısıtlamaların kaldırılmasının ardından vatandaşlar, cadde ve sokaklarda yürüyüş yaptı, restoran ve kafelere gitti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sürdürerek vatandaşları kurallara riayet etmeleri ve rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.

Kısıtlamaların kalkmasıyla arkadaşlarıyla dışarı çıktığını kaydeden 19 yaşındaki Cüneyt Aydın da rehavete kapılmadan, tedbirlere uyarak bu günleri tamamen atlatmayı hedeflediklerini belirtti.

Uzun zamandan sonra dışarı çıktığını söyleyen 80 yaşındaki Güngör Şenlier ise “Sokağa çıkma yasağımız kalkınca çocuklar bayramda ne kadar sevinirse biz de o kadar sevindik” diye konuştu. Gazeteci Halil Kökez de “Vatandaş ve devlet iş birliğinin en üst düzeyde gerçekleştiğine tanık oldum. İlçe sağlık ekipleri de gece gündüz çalışarak virüsü yenmeyi başardılar” tespitini yaptı.




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI