Bugun...



Uydu takip cihazlı 2 caretta caretta denize uğurlandı

Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde, 'Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı (COP 22) kapsamında, caretta caretta'ların denize bırakıldığı program düzenlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanı sıra Antalya Valisi Ersin Yazıcı, DEKAMER Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska ve yurt dışından bazı misafirler programa katıldı.

facebook-paylas
Tarih: 09-12-2021 23:17

Uydu takip cihazlı 2 caretta caretta denize uğurlandı

Haberin Tüm Fotoğrafları

Volkan ŞAHİN / milliyet.com.tr
Dalyan'da parazit istilası nedeniyle kıyıya vurmuş bulunan 46-51 yaş aralığındaki 'Beste' ile Bodrum'da balıkçı ağlarına dolanmış olarak yaralı bulunan 28-33 yaş aralığındaki 'Berra' isimli 2 deniz kaplumbağası, tedavinin ardından uydu takip cihazı takıldıktan sonra denize salındı. İzlenen kaplumbağa sayısı, 23'e yükseldi.

İlgili Haber İstanbul Çevre Dostu Şehirler Ödülü Malaga'ya

'AMACIMIZ AKDENİZ'İ KORUMAK'

Akdeniz bölgesinde gerek özel çevre koruma bölgeleri gerek sit alanlarında, doğa ve çevreyi korumak, yutak alanları artırmak adına birçok çalışma yürütüldüğünü anlatan Bakan Kurum dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İlgili Haber Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor

“Özel çevre koruma bölgelerinde nesli tükenmek üzere olan yaralı caretta caretta kaplumbağalarını, bakanlığımız bünyesindeki DEKAMER tedavi ediyor" diyen Bakan Kurum, "Uydu cihazları ile kaplumbağaların göç yollarını, yumurtlama yerleşkesini takip ediyoruz. Türün son örneği olan kaplumbağaları gelecek nesillere bırakabilmek adına mücadele veriyoruz. Amacımız Akdeniz'i korumak. Akdeniz kapalı bir havzada yer alması nedeniyle iklim değişikliğinden ciddi manada etkilenen bir yer" ifadelerine yer verdi.

'ÖNEMLİ BİR PROJEYİ PAYLAŞACAĞIZ'

Antalya'da 'Kütüphanesiz okul kalmayacak' projesi kapsamında yeni kütüphane açılışı yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise COP 22'nin çevre ve Akdeniz'in korunmasıyla ilgili çok önemli inisiyatif olduğunu kaydetti. Bakan Özer, “Biz de bakanlık olarak Türkiye'de çevre bilinci ve iklim değişikliğinin müfredata girmesiyle önemli bir projeyi kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

İlgili Haber İstanbul Çevre Dostu Şehirler Ödülü Malaga'ya. izcihabrajansi.com



Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL HABERLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI