Bugun...



Vali Çiçekli 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 108. Yıldönümü Kutlama Mesajı

İstanbul vali yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli mesajında şu ifadelere yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 18-03-2023 08:19

Vali Çiçekli 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 108. Yıldönümü Kutlama Mesajı

Çiçekli , mesajında, Çanakkale Savaşı'nın Türk ve dünya tarihi için önemli bir dönüm noktasını oluşturduğunu, çünkü 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, güç dengelerini altüst eden, dünyayı hayrete düşüren bir iman, azim ve kararlılık mücadelesi olduğunu belirtti.

 

Türk ordusunun üstün gayreti sayesinde savaşın "yenilmez" sayılanların mağlubiyeti olduğuna işaret eden Kılıç, "Bu savaşlarda vatan ve millet sevdalısı ecdadımız kanının son damlasına kadar vatanını müdafaa etmiş ve bir gül bahçesine girercesine bu vatan için şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bu zafer ve beraberinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı, dünyaya sadece askeri gücün, silah ve teknolojik donanımın savaşı kazanmada yeterli olamayacağını bir kez daha göstermiştir. Bugün aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde devletimiz dimdik ayaktadır ve onlardan aldığımız güçle geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Ecdatlarının emaneti olan kutsal vatan topraklarını şehitlerden aldıkları güç ve inançla sonsuza kadar yaşatmanın kararlılığında bulunduklarını vurgulayan Kılıç, "Bu yolda en büyük gücümüz, sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle her köşesi cennet olan bu vatanı canları pahasına savunarak bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlar olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." açıklamasında bulundu.

 

İstanbul vali yardımcısı

Mehmet Fatih ÇİÇEKLİ 

izcihabrajansi.com

 




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI