Bugun...



Yeni zam dalgası kapıda patates üreticileri uyardı

Çiftçi Fikret Yıldız patateste fiyat artışının süreceği uyarısında bulunarak, "Tarlam var ancak girdi maliyetinde artışlar nedeni ile bir bölümünü ekebildim. Böyle giderse patates üretimi yarı yarıya düşer. Fiyatlar daha da artar" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2022 10:44

Yeni zam dalgası kapıda patates üreticileri uyardı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e patates üreticisinin sorunlarını anlatan çiftçi Fikret Yıldız, "Bu yıl tarlamızın yarısını ekemedik. Maliyetler çok arttı. Ektiğimiz kısma attığımız gübreyi de çok az atabildik. 3'te 1 oranına düşürdük gübreyi" dedi.

"Ben bu yılki gibi sorun hiç bugüne kadar hiç yaşamadım" diyen Yıldız, "Geçen yıl traktörün deposu 500 liraya dolarken şimdi 2 bin 500'e doluyor. Böyle giderse patates üretimi yarı yarıya düşer, tüketici perişan olur" diye konuştu.

Gürer ise, "1999 yılında 6,5 milyon ton patates üretilen ülkemizde TÜİK tahminine göre bu yıl 5 milyon 100 bin ton patates yetişeceği ifade ediliyor. 20 milyon nüfus artmış ancak 1 milyon tona yakın üretim azalmış, ekim sahaları da daralmış. Hububattan sonra en çok tüketilen gıda patatesti. 73 ilde patates yetişen ülkemizde böyle giderse patates üretiminin düşmesi ile patates fiyatları da dahada artacak. Çiftçilerimizin kafası karışık. Zarar etmeyeceği ürün arayışı içindeki bu da üretilen ürün rekolte dengesini bozuyor” diye konuştu.

 

gurer.png

"ÜRETİCİ TEDİRGİN"

Gübre fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle üreticilerin tarlaların ancak 3’te birine gübre atabildiklerini de aktaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Girdi maliyetlerinin yüksek olması ve sel suları nedeniyle sıkıntıya düşen üreticilerin bazıları ikinci kez ekim yapmak zorunda kaldı ama ne yazık ikinci ekimde üreticiler gübre kullanamadı. Bu Çiftçiye destek sağlanmalı idi” değerlendirmesinde bulundu.

izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI