|
Tweet |
İZCİ MEDYA https://x.com/IzciAjansi
İZCİ MEDYA https://www.facebook.com/
Kamuoyunda “Yenidoğan Çetesi” davası olarak bilinen, bebek hastalarının önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilerek ölümlerine neden olunduğu ve haksız kazanç sağlandığı iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi.
Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde adliyenin konferans salonunda yapılan duruşmada, aralarında örgüt elebaşı olduğu öne sürülen doktor Fırat Sarı’nın da bulunduğu 16 tutuklu sanıktan 6’sı hazır bulundu. Bazı tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları da duruşmaya katıldı.
Kaya bebeğin ailesinin avukatı, “Uzun zamandır bebek ölümlerini tartışıyoruz. Kaya bebeğin ölümüne baktığımızda hastanede yapılmaması gereken her şeyin yapıldığını gördük. Tüm evraklar yalan yanlış. Bebeğin ölmesi için her türlü koşul ve şart mevcut” dedi.
Karakoç ailesinin avukatı ise Adli Tıp Kurumu raporuna dikkat çekerek, “Karakoç bebek bağırsak ameliyatı olmasına rağmen aç bırakıldığı için ölmüş. Bu çok acı verici” ifadelerini kullandı.
Tutuklu sanık Gıyasettin Mert Özdemir, “Vefat eden bebeklerin ölümlerinin sevk süreciyle ilgim yok. Usulsüz bir sevk yapılmadı, ses kayıtları dosyada mevcut. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.
Sanıklardan Sümeyye Nur Taşçı ise, “Epikriz raporlarını tek başıma yazmadım. Fırat beye sorar, onun doğrultusunda rapor düzenlerdik” ifadelerini kullandı.
Sanık doktor Fırat Sarı ise, “Medya bu dosyayı korkunç bir şekilde işledi, bize algı oluşturuldu. ATK raporu da bilirkişi raporları gibi hazırlanmış olabilir. İlker vefat etti, benim de intihar etmemi istiyorlar. O zaman rahatlayacaklar” diye konuştu. Sarı, üç yılda 12 işletmeden 11 milyon TL gelir elde ettiğini söyledi.
Sanık ve avukatların beyanlarının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı yarın saat 10.00’a erteledi.