|
Tweet |
İZCİ MEDYA https://www.facebook.com/
HSK kararnamesiyle birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Aykut Çelik getirildi. Yeni yönetim kadrosunun göreve başlamasıyla birlikte başsavcılıkta soruşturma yapısında da kapsamlı değişikliklere gidildi.
Yeni yönetimin ilk gününde, terör örgütlerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 241 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişilerden 209’unun eş zamanlı operasyonlarla yakalandığı bildirildi.
Başsavcılık bünyesinde örgütlü suçlar ve terör soruşturmalarına yönelik birimler yeniden yapılandırıldı.
Bu kapsamda:
Yapılan değişikliklerle birlikte özellikle terör, örgütlü suçlar ve kara para aklama dosyalarında daha hızlı ve koordineli soruşturma yürütülmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Yeni yapılanmanın, Ankara’daki soruşturma süreçlerinde daha merkezi ve uzmanlaşmış bir yapı oluşturacağı değerlendiriliyor.