15 Nisan’da Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi’ndeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen silahlı saldırıda öğretmen Ayla Kara ve 9 öğrenci hayatını kaybetmişti. Öğrencilerini korumak için kendisini siper ettiği öğrenilen matematik öğretmeni Ayla Kara’nın eşi Ramazan ve oğlu, mezar başında dua etti.
Ayla Kara’nın oğlu Furkan Kara, Anneler Günü öncesi İHA muhabirine konuştu.

"Rabbim bir şekilde dayanma gücünü de veriyor"
Annesinin vefatının üzerinden günler geçmesine rağmen acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu anlatan Kara, "Annemin aramızdan ayrılışının üzerinden günler geçti. Sanki dün olmuş gibi içimizde aynı acıyı hissediyoruz. Rabbim bir şekilde dayanma gücünü de veriyor, ona inanıyoruz. Annemin yaptığı şey çok kıymetli. Anneler Günü’ne buruk girdik ancak Allah’ın izniyle ve annemin vesilesiyle başka anneler evlatlarıyla birlikte girebildi" diye konuştu.
"Annemle gurur duyuyorum"
Annesiyle her zaman gurur duyduğunu ve bundan sonra da gurur duymaya devam edeceğini belirten Kara, "Annem bizi karnında taşırken bizi görmeden sevdi, bizi görmeden korudu. Sıra bizde. Biz annemi görmesek de, dokunamasak da artık bir ömür onu sevmeye, onu kalbimizde taşımaya devam edeceğiz. Annemin yaptığı şey çok kıymetli. Onunla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Furkan Kara, birçok kurum ile görüşmeler yaptığını ve annesinin isminin yaşatılması için gerekli çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Halil Ulubey - Mustafa Kutlu








İzci Medya Babalar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Yayımlamış olduğu mesajın..
İzci Haber Ajansı olarak kamu adına yürüttüğümüz habercilik görevimiz gereği, Be..
Av Serdal Aycibin Babalar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Yayınlamış olduğu m..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu kesimleri için sağanak ve gök gür..
Karadeniz'de 3 gemiye İHA saldırısı düzenlendi. Ukrayna, saldırıları Rusya'nın d..
Sosyal Güvenlik Kurumu, fiilen çalışmadığı halde kendini sigortalı gösterenlere ..
İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile CHP’den istifa eden Keçiören..
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Hürmüz Boğazı'nda güvenli geçişin sü..
Beylikdüzü’nde seyir halindeyken freni boşalan İETT otobüsü kontrolden çıkarak p..
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, 2006 yılından bu yana faili meçhul kalan bir kadın..
Isparta’nın Yalvaç ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap ev alevlere teslim o..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..
Haber ajansımıza gelen şikâyet ve ihbarlarda Beykoz balık ekmek akşam 20.00 den ..


