Bugun...



Bakan Gürlek canlı yayında açıkladı: Muhittin Böcek'in oğlu ve Özkan Yalım 'etkin pişmanlık' için ifade verdi

Adalet Bakanı Akın Gürlek, belediyelere yönelik soruşturmalar kapsamında Özkan Yalım ile Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde ifade verdiğini açıkladı.

facebook-paylas
Tarih: 08-05-2026 13:20

Bakan Gürlek canlı yayında açıkladı: Muhittin Böcek'in oğlu ve Özkan Yalım 'etkin pişmanlık' için ifade verdi

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

 

Adalet Bakanı Akın Gürlek, belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in, “etkin pişmanlık” hükümleri kapsamında ifade verdiğini duyurdu.

TGRT Haber canlı yayınında konuşan Gürlek, devam eden soruşturmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarda, yasa dışı bahis, uyuşturucu ve faili meçhul dosyalarına ilişkin yürütülen süreçlere de değinildi.

Gökhan Böcek hakkında yeni süreç

Bakan Gürlek, Gökhan Böcek’in etkin pişmanlık kapsamında beyanda bulunduğunu belirterek, soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Gürlek açıklamasında, Muhittin Böcek, Gökhan Böcek ve diğer şüpheliler hakkında yargılama sürecinin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen başka bir soruşturma kapsamında yeni bir operasyon gerçekleştirildiğini ve Muhittin Böcek’in ikinci kez tutuklandığını söyledi.

Açıklamada, İstanbul’da yürütülen ayrı bir soruşturmada ise Zuhal Böcek’in tutuklandığı bilgisine yer verildi.

Özkan Yalım’ın da ifadesi alındı

Bakan Gürlek, Özkan Yalım’ın da etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade verdiğini açıkladı.

Gürlek, “Bugün Özkan Yalım’ın da etkin pişmanlık kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından beyanları alındı. Ancak ne yönde ifade verdiğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her etkin pişmanlık tahliye anlamına gelmez”

Canlı yayında “etkin pişmanlık” hükümlerinin tahliyeye etkisine ilişkin soruyu da yanıtlayan Gürlek, her başvurunun otomatik olarak tahliye sonucunu doğurmadığını söyledi.

Gürlek, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen kişilerin samimi beyanda bulunması ve bildiklerini eksiksiz şekilde anlatması gerektiğini belirtti. Savcılığın, verilen ifadelerin güvenilirliğine göre değerlendirme yapacağını kaydeden Gürlek, tutukluluğun devam edip etmeyeceğine savcılığın karar vereceğini ifade etti.

 




Kaynak: Kamudan Haber




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI