Bugun...



Bakan Tekin’den Mesleki Eğitim Eleştirilerine Yanıt: “Anlamasak da Devam Edeceğiz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanında sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla yapılan iş birliklerine yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. Mesleki eğitimde özel sektörle kurulan ortaklıkların devam edeceğini belirten Tekin, “Niye böyle bir eleştiriyle karşı karşıya kaldığımızı anlamadık. Ama anlasak da bir şey değişmez” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 09-05-2026 16:22

Bakan Tekin’den Mesleki Eğitim Eleştirilerine Yanıt: “Anlamasak da Devam Edeceğiz”

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim alanında sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasıyla yapılan iş birliklerine yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. Mesleki eğitimde özel sektörle kurulan ortaklıkların devam edeceğini belirten Tekin, “Niye böyle bir eleştiriyle karşı karşıya kaldığımızı anlamadık. Ama anlasak da bir şey değişmez” dedi.

Ankara Ticaret Odası 61 No’lu Özel Eğitim Öğretim Hizmetleri Meslek Komitesi, Özel Öğretim Derneği ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Maarif’ten Medeniyete Eğitim Zirvesi”nde konuşan Bakan Tekin, muhalefetin eğitim politikalarına yönelik eleştirilerini değerlendirdi.

“Totaliter bir perspektif”

Yaklaşık üç yıldır Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Tekin, en fazla eleştirildikleri konulardan birinin eğitim alanındaki iş birlikleri olduğunu ifade etti. Muhalefetin sivil toplum kuruluşları ve meslek birlikleriyle yapılan çalışmaları hedef aldığını belirten Tekin, bunun “totaliter bir ruhtan beslenen bir perspektif” olduğunu savundu.

Tekin, “Biz yaptığımız işleri ümmete, millete ve vatana hizmet anlayışıyla yapıyoruz. Bu süreçte bize destek olacak herkesin samimi iş birliğine açığız. Bu iş birlikleriyle güzel sonuçlar elde ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Öğrencileri sermayenin kucağına atıyorsunuz diyorlar”

Mesleki ve teknik eğitimde iş dünyasıyla yapılan ortak projelere yönelik eleştirilere de değinen Tekin, bu yaklaşımın kendilerini şaşırttığını söyledi.

“Niye böyle bir eleştiriyle karşı karşıya kaldığımızı anlamadık. Ama anlasak da bir şey değişmez. Biz bu iş birliklerini devam ettireceğiz.”

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” vurgusu

Zirvede konuşan Gürsel Baran ise dijitalleşme, yapay zeka ve yeşil dönüşüm sürecinin iş dünyasını ve eğitim sistemini doğrudan etkilediğini söyledi. Eğitimin yalnızca bilgi aktarımı olmadığını ifade eden Baran, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin önemli bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Ahmet Akça ve Musa Kazım Arıcan da konuşmalarında eğitimin teknolojiyle birlikte insanı ve değerleri merkeze alan bir anlayışla şekillenmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

 

 



Kaynak: Kamudan Haber




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI