Bugun...



Emeklilik yaşını yükseltecek reform, Fransızları ayaklandırdı! Yüz binlerce kişi sokağa iniyor

Fransa'da emeklilik yaşını 64'e çıkaracak reforma karşı toplu ulaşım, eğitim, enerji gibi çok sayıda sektör çalışanları grev kararı alırken, 221 noktada gösteri düzenlenmesi ve 550 bin ila 750 bin kişinin sokağa inmesi öngörülüyor. Grevin ana gündem olduğu ülkede Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11 bakanla İspanya'da olacak.

facebook-paylas
Tarih: 19-01-2023 14:49

Emeklilik yaşını yükseltecek reform, Fransızları ayaklandırdı! Yüz binlerce kişi sokağa iniyor

Başkent Paris'te göstericiler yerel saat ile 14.00'te Cumhuriyet Meydanı'nda toplanacak. Fransa genelinde 10 bin polis ve jandarma gösteriler ve grev kapsamında görevlendirildi. Eğitim sendikası Snuipp-FSU greve ilköğretim öğretmenlerinin yüzde 70'inin katılım sağlamasını beklediğini açıklamıştı.

HALK SOKAĞA İNERKEN MACRON FRANSA'DA OLMAYACAK

Europe 1 radyosunun Fransa iç istihbaratının notuna dayandırdığı bilgiye göre, Paris'te 50 bin ila 80 bini başkentte olmak üzere ülke genelinde 550 bin ila 750 bin kişinin sokağa inmesi öngörülüyor. Ayrıca, Paris'teki gösteriye 200 ila 400 "radikal" kişinin katılması bekleniyor. Emeklilik reformuna karşı grevin ana gündem olduğu ülkede Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 11 bakanla İspanya'da olacak.

TOPLU TAŞIMADA "KARA GÜN"

Başkent Paris ve çevresinde toplu taşımadan sorumlu kurum RATP ve ulusal demir yolu şirketi SNCF çalışanlarının greve gitmesiyle ülke genelinde toplu taşımada gün içinde ciddi aksamalar bekleniyor.

EMEKLİLİK REFORMUNUN İÇERİĞİ

Başbakan Elisabeth Borne, 10 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim vaatleri arasında yer alan emeklilik reformunun içeriğini açıklamıştı. Emeklilik yaşının 62 olduğu ülkede 1 Eylül'den itibaren yasal emeklilik yaşının kademeli olarak her yıl 3 ay yükseltilerek 2030'da 64'e çıkarılacağını bildiren Borne, 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl boyunca prim ödeme şartı olacağını kaydetmişti. Açıklamanın ardından sendikalar, emeklilik reformuna karşı grev ve protesto duyurusu yapmıştı.

izcihaberajansi.com Haberler .com



Kaynak: Haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI