|
Tweet |
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Şüpheli Rahmi Uygun’un 2009 yılında eniştesini öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. 2019 yılında hapisten çıkan Uygun’un, “yaralama”, “öldürmeye teşebbüs” ve “tehdit” gibi suçlardan 20 tane suç kaydı olduğu öğrenildi.
Rahmi Uygun polise verdiği ifadede; “2019 yılında cezaevinden çıktıktan kısa süre sonra sosyal medyadan hemşire Ömür Erez’le tanıştık. Arkadaş olduk ve aramızda ilişki yaşandı. Kendisi Konya’ya yanıma geliyordu. Ben de zaman zaman İstanbul’a gidiyordum. Arada tartışmamız oluyordu. Ailemden kalan mal mülk var. O paradan 187 bin lira gibi bir gelirim olmuştu. Benim başka bir suçtan 6 aylık bir cezam vardı. Yatmak için cezaevine girecektim. Gireceğim için 187 bin lirayı Ömür Erez’e, cezaevindeyken bana para göndersin diye verdim. Cezaevinde parasızlık çok kötü. Kardeşime güvenmediğim için Ömür’e verdim. Ama ben cezaevindeyken bana hiç para göndermedi. Cezaevinden çıktıktan sonra çok kızgındım. Tartıştık. Ama sonra yine barıştık. İlişkimiz devam ediyordu. Kendisinden parayı istedim ama vermedi. Aramızda tartışmalar çıktı. Konya’dayken arayıp yine istedim. “Para yok” deyip vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Konya’dan otobüsle İstanbul’a geldim. Bağcılar’da Konya’dan tanıdığım ve hastanede yatan Y.Ö isimli arkadaşımı ziyarete gittim. Orada daha önceden tanıdığım M.T ile karşılaştım. Kartal’a kız arkadaşımın yanına gideceğimi söyledim. M.T. da beni götürebileceğini söyledi. Kartal’a gittim. Sağlık merkezi önünde tartıştık. Parayı istedim. Hakaret edip içeri girdi. Peşinden gittim o kızgınlıkla ateş ettim” dedi.
İlgili Haber Kartal'da Ömür hemşire için karanfilli protestoŞüpheli M.T ise emniyette verdiği ifadede cinayetle bir ilgisi olmadığını söyleyerek, “Ben olayı bilmiyorum. Ortak arkadaşımızın hastane ziyaretinde karşılaştık. Kartal’a kız arkadaşını görmeye gideceğini söyledi. Bende de kiralık araç olduğu için bırakabileceğimi söyledim. Onu bırakıp bir kafede oturdum. Bir süre sonra geldi onu da alıp Bağcılar’a gittik. Benim cinayetten haberim yok” dedi.
HEMŞİRENİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI
Kartal Yunus Mahallesi Topselvi 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde dün saat 13.45 sıralarında meydana gelen olayda görevli hemşire Ömür Erez, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan hemşire Ömür Erez, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemenin ardından Erez’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmıştı. Buradaki incelemesi tamamlanan cenaze ailesi tarafından teslim alındı. Ömür Erez'in cenazesi Maltepe'de ikindi namazına müteakip kılınacak namazın ardından defnedilecek. izcihaberajansi.com