Japonya'nın farklı kesimlerinde geçen aydan bu yana etkili olan yoğun kar yağışı ve soğukların bilançosu ağırlaştı. Japonya Yangın ve Afet Yönetim Ajansı'ndan (FDMA) edinilen bilgilere göre; 20 Ocak'tan bu yana yoğun kar yağışı ve soğuklar nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 46'ya yükseldi. Niigata 17 ölüm ile en fazla can kaybı yaşanan eyalet olurken, onu 9 ölümle Akita ve 5'er ölümle Hokkaido, Aomori ve Yamagata izledi. Iwate, Fukui, Nagano, Kyoto ve Shimane eyaletlerinde de 1'er ölüm kayda geçti. Ülke genelinde 187'si ağır, 356'sı hafif şekilde olmak üzere toplam 543 kişinin yoğun kar yağışı ve soğukların yol açtığı kazalarda yaralandığı bildirildi.
Yoğun kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Ülke genelinde en az 68 uçuş iptal edilirken, hızlı tren seferlerinde aksamalar yaşandı. Birçok şehirlerarası yol kısmi olarak araç trafiğine kapatıldı. Tottori eyaletindeki Yoshikata bölgesinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle, genel seçim kapsamındaki oy verme işlemlerinin başlangıç saati bir merkezde yerel saatle 07.00'den 09.00'a alındı.
Yarın da etkisini sürdürecek
Japonya Meteoroji Ajansı (JMA), yoğun kar yağışının Japon Denizi kıyısındaki kesimler başta olmak üzere bu gece de birçok bölgede etkisini sürdüreceğini açıkladı. Yarın öğlene kadarki 24 saatlik sürede kar miktarının Niigata eyaletinde 70 santimetre, Kinki ve Hokuriku bölgelerinde 50 santimetre ve Chugoku bölgesinde 45 santimetreye ulaşmasının beklendiği bildirildi. Buzlanma nedeniyle yaşanabilecek trafik kazalarına karşı uyaran yetkililer, muhtemel çığ felaketleri ve elektrik kesintilerine karşı tedbirli olma çağrısında bulundu.
Burak Ersoy









Haber ajansımızın 04.10.2026 tarihinde yayımladığı "Haber Ajansımız Bu Bölgeler ..
İstanbul genelinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle birçok ilçede su baskınl..
İstanbul genelinde yaşanan yoğun yağışlar sonucu tepe ve yamaç bölgelerde meydan..
İstanbul genelinde Boğaziçi ön görünüm bölgesinde kaçak yapılan yapılar ve işlet..
Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi’nde bulunan 301 ada 25 ..
Fon soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıkla..
Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi 301 ada 25 parsel ile bu ada ve parsel..
UEFA Avrupa Ligi ilk haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Fransız temsilci Marsilya..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..