Bugun...



Konya’da 'tefeci' operasyonu: 5 tutuklama

Konya’da ihtiyacı olan ve bankalardan kredi çekemeyen kişilere yüksek faizle para verip, daha sonra mal varlıklarına zorla el koydukları iddia edilen tefeci çetesine operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 5’i tutuklandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri, yüzünü çift maskeyle gizlemeye çalıştı.

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2022 17:10

Konya’da 'tefeci' operasyonu: 5 tutuklama

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, paraya ihtiyacı olan ve bankalardan kredi çekemeyen kişilere düşük faizle yüksek miktarda borç para vermeyi vaat ederek, yüksek faizlerle senet imzalatıp, sonrasında geri ödeme yapılamayınca kişilerin mal varlıklarına el kodukları iddia edilen tefeci çetesine yönelik çalışma başlattı. Yürütülen çalışmada 18 kişinin tefecilik olayına maruz kaldığı ve 13’ünün mağdur olduğu tespit edildi. Polisin 12 ayrı adrese düzenlediği operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda farklı kişiler adına düzenlenmiş 1 adet çek, 14 adet senet, 8 adet fişek ve 1 adet tabancaya el konuldu.

Yapılan operasyonda yakalanan 8 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri yüzünü çift maskeyle kapatmaya çalıştı. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI