|
Tweet |
İZCİ MEDYA https://www.facebook.com/
Şahan Gökbakar tanık sıfatıyla ifade verdi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen 2025/284884 sayılı Ahbap soruşturması kapsamında oyuncu ve komedyen Şahan Gökbakar’ın tanık sıfatıyla ifadesi alındı. Gökbakar, Ahbap Derneğiyle hiçbir dönem ilişkisinin olmadığını ve dernek üzerinden hiçbir maddi yardımda bulunmadığını, afet dönemlerindeki faaliyetlerini kendi imkânları ve sosyal medya kitlesi üzerinden gerçekleştirdiğini anlattı.
"Haluk Levent bana hiçbir zaman güven vermedi"
Haluk Levent’i 6 Şubat depremlerinden önce yalnızca kamuoyundan tanıdığını belirten Gökbakar, savcılıkta şu ifadeyi kullandı:
"Kendisinin çek senet veya dolandırıcılık suçlarından ceza aldığını biliyordum. O yüzden kendisi bende hiçbir zaman güven uyandırmamıştır. Ahbap Derneği ile hiçbir dönem ilişkim olmadı, bu dernek eliyle hiçbir dönem maddi olarak yardım yapmadım."
Gökbakar, herhangi bir özel kuruluş, dernek veya vakıf üzerinden yardım faaliyeti yürütmediğini kaydetti.
Yardımları AFAD'a teslim etti: "Kitlemi de AFAD'a yönlendirdim"
2021 yılında Kastamonu’daki sel felaketi ile aynı yıl Muğla’daki orman yangınlarında kendi imkânlarıyla maddi ve manevi yardım yaptığını belirten Gökbakar, toplanan yardımların AFAD’a teslim edildiğini aktardı. Kastamonu’daki yardımı sosyal medyadan duyurduğunu söyleyen Gökbakar, "Böylelikle kendi kitlemi de AFAD’a yönlendirmiş oldum. Bakış açım hep bu tür yardım faaliyetlerinin resmî kanallar üzerinden yapılması yönündeydi" dedi.
6 Şubat depremlerinde de aynı tavrı sürdürdüğünü, Ahbap’ı veya Haluk Levent’i destekleyen bir açıklama yapmadığını belirterek yardım faaliyetlerinin her zaman resmi kurumlar eliyle yapılmasını doğru bulduğunu ifade etti.
Kızılay çadırları üzerinden tartışma yaşandı
6 Şubat depremleri sonrası Kızılay’dan yapılan çadır alımlarına ilişkin açıklamaları sorguladığını ve bu konuda yaptığı paylaşımın ardından Haluk Levent ile sosyal medyada sözlü tartışma yaşadıklarını belirten Gökbakar, Levent’in geçmiş dosyalarını göz önünde bulundurarak kendisine daha dikkatli yaklaşılması gerektiğini söylediğini, bu yüzden eleştirildiğini dile getirdi.
Gökbakar, "Hal böyleyken benim Ahbap Derneği ile bu tür bir faaliyete girişmem mümkün değildir" diyerek ifadesini tamamladı.