Bugun...



Stoltenberg'den Türkiye'ye mesaj niteliğinde sözler: İsveç'i de en kısa sürede NATO'ya üye yapacağız

Finlandiya'nın NATO'nun 31. üyesi olmasının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'ten dikkat çeken İsveç mesajı geldi. Finlandiya ile birlikte üyelik başvurusu yapan İsveç'i de NATO'da görmek istediklerini söyleyen Stotenberg, "Bunun sonrasında ilerlemeye devam etmek gerek. İsveç'in üyelik süreci devam etmektedir. İsveç'in de vermiş olduğunu sözleri tutması gerekiyor. İsveç'i de en kısa sürede NATO'ya üye yapacağız." ifadelerini kullandı.

facebook-paylas
Tarih: 04-04-2023 22:58

Stoltenberg'den Türkiye'ye mesaj niteliğinde sözler: İsveç'i de en kısa sürede NATO'ya üye yapacağız

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte İsveç'le beraber NATO'ya üyelik başvurusu yapan Finlandiya, Türkiye'nin onay belgesini ABD'ye teslim etmesinin ardından resmen NATO'ya katıldı. Finlandiya'nın katılımı, Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto'nun katılım belgelerini ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'a vermesi ile resmiyet kazandı.

STOLTENBERG'TEN İSVEÇ MESAJI

Finlandiya'nın NATO'ya kabulünün ardından gözler İsveç'e çevrildi. Zirvede konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'dan sonra İsveç'in de NATO'ya katılmasını arzu ettiklerini söyledi.

"İSVEÇ'İN VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMASI GEREKİYOR"

İsveç'in verdiği sözleri tutması gerektiğini belirten Stoltenberg şunları söyledi: "İkimiz de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok kez görüştük İsveç'in üyelik sürecini üçlü mekanizmanın çalıştırılması konusunda mutabık kaldık. Bunun sonrasında ilerlemeye devam etmek gerek. İsveç'in üyelik süreci devam etmektedir. İsveç'in de vermiş olduğunu sözleri tutması gerekiyor. İsveç'i de en kısa sürede NATO'ya üye yapacağız.

"AMACIMIZ ÇATIŞMAYI ÖNLEMEK"

Finlandiya'nın NATO üyeliği tarihi bir olay. Finlandiya'nın rızası olmadan hiçbir NATO gücü Finlandiya'da konuşlanmayacak. Amacımız çatışmayı provoke etmek değil, önlemek" açıklamasında bulundu.

izcihaberajansi.com Haberler.com



Kaynak: Haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI