Standart dışı, mühürsüz veya yetkisiz üretilen APP plaka kullanımına yönelik 26 Şubat’ta yürürlüğe giren trafik kanunuyla birlikte ağır yaptırımlar geldi. Buna göre ilk yakalamada yaklaşık 140 bin TL idari para cezası uygulanıyor. Aynı yıl içinde tekrar edilmesi halinde ceza 280 bin TL’ye kadar çıkıyor. Ayrıca araçlar trafikten men edilirken, sürücülerin ehliyetine de el konulabiliyor. Yetkililer, ağır yaptırımlar nedeniyle vatandaşların yoğun şekilde plaka değişimine yöneldiğini, ancak mevcut sürenin bu talebi karşılamaya yetmediğini belirterek süre uzatımının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

"Günde bin 700 plaka basıyoruz"
Yoğunluk nedeniyle personelin gece gündüz çalıştığını ifade eden Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Tahir Alpaslan, üretim kapasitesinin katlandığını belirterek, "Biz bu sıkıntı başlamadan önce 600 plaka basıyorduk. Şu anda 1700 plakaya çıktı. Personelimiz mesai gözetmeden çalışıyor, gece 1-2’yi buluyor" dedi.

"1 Nisan’a yetişmesi mümkün değil"
Sürenin yetersiz olduğunu vurgulayan Alpaslan, "Bu süre 1 Nisan’da bitecek ama yetişmez. En az 3 ay daha uzatılması lazım. Hem vatandaş hem biz ciddi sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.

"Vatandaş panikle plaka değiştiriyor"
Panik nedeniyle gereksiz değişimlerin arttığını dile getiren Alpaslan, "Vatandaş eski plakasını da getirip değiştiriyor. Oysa buna gerek yok. Şoförler odasında bastırılmış plakalarda sorun yok. Karekod ve dalgalanma bizim plakalarımızda mevcut. APP plakalarda bu özellikler olmaz. Vatandaş gelsin göstersin, personelimiz yardımcı olur" ifadelerini kullandı.

Fatih Keçe - Süleyman Cenk İdaye








İzci Haber Ajansı olarak kamu adına habercilik görevimizi yerine getiriyoruz. Be..
İzci Medya Babalar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Yayımlamış olduğu mesajın..
İzci Haber Ajansı olarak kamu adına yürüttüğümüz habercilik görevimiz gereği, Be..
Av Serdal Aycibin Babalar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Yayınlamış olduğu m..
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun iç ve doğu kesimleri için sağanak ve gök gür..
Karadeniz'de 3 gemiye İHA saldırısı düzenlendi. Ukrayna, saldırıları Rusya'nın d..
Sosyal Güvenlik Kurumu, fiilen çalışmadığı halde kendini sigortalı gösterenlere ..
İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile CHP’den istifa eden Keçiören..
Beylikdüzü’nde seyir halindeyken freni boşalan İETT otobüsü kontrolden çıkarak p..
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde..
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, 2006 yılından bu yana faili meçhul kalan bir kadın..
Isparta’nın Yalvaç ilçesinde çıkan yangında iki katlı ahşap ev alevlere teslim o..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..
Haber ajansımıza gelen şikâyet ve ihbarlarda Beykoz balık ekmek akşam 20.00 den ..


