Bugun...



31 bin okulun durumu meçhul

Milli Eğitim Bakanı Özer, 1500 eğitim kurumunun depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldığını söyledi. CHP’li Tutdere, “31 bin 307 adet okulla ilgili bir açıklama yok” diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 16-10-2021 07:55

31 bin okulun durumu meçhul

31 bin okulun durumu meçhul
 

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer, son 10 yılda 1500 adet eğitim kurumunun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkıldığını açıkladı. 2011 yılından bu yana da ülke genelinde 5 binden fazla eğitim kurumuna deprem dayanıklılık testi yapıldı. 2 bin eğitim kurumu ise depreme karşı güçlendirildi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Çocuklarımızın can güvenliğini tehdit eden, depreme dayanıksız diğer okulları ivedilikle güçlendirin veya yenileyin” diye konuştu.

Mahmut Özer

Bakan Mahmut Özer, Tutdere'nin soru önergesini cevapladı ve 2000 yılı öncesi (1998 deprem yönetmeliği öncesi) yapılmış ve kullanım ömrünü doldurmamış binaların denetiminin yapıldığını belirtti. Bakan Özer, binaların güçlendirildiğini, teknik ve ekonomik olarak güçlendirilmesi mümkün olmayanların ise yıkılarak yenisinin yapıldığını söyledi.

Abdurrahman Tutdere

 

Bakan Mahmut Özer'in yanıtını değerlendiren CHP'li Vekil Abdurrahman Tutdere, “Deprem yönetmeliğinden önce inşa edilen ülkemiz genelindeki 31 bin 307 adet okul var. Bunların güçlendirme ihtiyacının bulunup bulunmadığı konusunda bir açıklama yok. Çocuklarımızın can güvenliğini tehdit eden depreme dayanıksız okul binalarının da ivedilikle güçlendirilmesi veya yenilenmesi gerekiyor” sözlerini kullandı.

izcihaberajansi.com

Sözcü




Kaynak: izcihaberajansi.com Sözcü




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI