Bugun...



AÖF Yaz okulu kayıt ne zaman ve nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2021 AÖF Yaz okulu online mı, sınav tarihi, dersleri kaç kredi?

AÖF Yaz okulu için meraklı arayış devam ediyor. AÖF Yaz okulu kayıt ne zaman ve nasıl yapılır sorusu gündemden düşmüyor. 5 Temmuz'da başlayacak olan AÖF Yaz okulu kayıt işlemleri 9 Temmuz'da sona erecek. Peki AÖF Yaz okulu kayıt ücretleri 2021 ne kadar? AÖF Yaz Okulu online mı, sınav tarihi ne zaman, dersleri kaç kredi?

facebook-paylas
Tarih: 02-07-2021 10:12

AÖF Yaz okulu kayıt ne zaman ve nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2021 AÖF Yaz okulu online mı, sınav tarihi, dersleri kaç kredi?

2020-2021 Eğitim yılının AÖF Yaz okulu için heyecan dorukta. AÖF yaz okulu kayıtlarının alınmasına sayılı günler kaldı. AÖF öğrencileri ise Yaz okuluna dair merak ettiği soruları araştırmaya başladı. Peki AÖF Yaz okulu kayıt ne zaman ve nasıl yapılır, ücreti ne kadar? 2021 AÖF Yaz okulu online mı, sınav tarihi, dersleri kaç kredi?

AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHLERİ 2021 NE ZAMAN?

2020-2021 Öğretim Yılı Yaz Okulu kayıtları 5-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında alınacak.

AÖF YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN?

AÖF Yaz Okulu Sınavı 4 Eylül 2021 tarihinde uygulanacak.

AÖF YAZ OKULU SINAVI YÜZ YÜZE Mİ, ONLİNE MI OLACAK?

AÖF yaz okulu 2021 sınavı yüz yüze olacak.

AÖF YAZ OKULU KAYIT ÜCRETİ 2021 NE KADAR?



AÖF YAZ OKULU KAYDI NASIL YAPILIR?

• Öğrenci, “https://anasis.anadolu.edu.tr” adresindeki “Öğrenci İşlemleri” menüsünden “Kayıt İşlemleri”ni seçerek ders seçme işlemine başlayacaktır.

• Öğrenci bulunduğu yerden bilgisayar ortamında almak istediği ders/dersleri (o dersin açıldığı birime girerek) seçecektir. İkinci anadal ve yandal programına kayıtlı öğrenci, o ders için ayrılan ikinci anadal/yandal kontenjanından ders seçecektir.

• Öğrenci, derslerini seçtikten sonra ders seçim onayı vermeden önce bilgisayardaki uyarıyı da dikkate alarak seçtiği derslerin doğruluğunu (dersin kodu, adı, kredisi vb.) kontrol ettikten sonra ders seçim onayını verecektir. “ÖZELLİKLE DİKKAT EDİNİZ !” Kayıt onayı verilen dersler için sistemde daha sonra değişiklik yapılmasına izin verilmeyecektir.

• Öğrenci, seçmiş olduğu ders/derslerin saatine göre hesaplanan Yaz Okulu için ödemesi gereken öğrenim ücretini görebilecek ve Ziraat Bankasının herhangi bir şubesine T.C. kimlik numarasını, adını ve soyadını belirterek veya yine aynı bankanın İnternet bankacılığı, Sanal POS ve bankomatları aracılığıyla ödeyebilecektir. Ödemeler Kurum ödemelerinden veya ATM’lerden yapılmalıdır. EFT/Havale yapılmamalıdır. Öğrenci bilgisayarda gördüğü tutarın tamamını ödemek zorundadır. Aksi takdirde kayıt onayı verilmeyecektir.

• Zaruri durumlarda birim çalışanı öğrencinin “Yaz Okulu Ders Seçim Onayı”nı kaldırabilir. Bunun için öğrencinin, ders seçimini tamamlamış, ödemesi gereken ücret bankaya bildirilmiş ancak bu ücreti ödememiş olması gerekir. Bu işlem için “Örgün Öğrenci Otomasyonundan Kayıt-Kayıt Yenileme menüsünden Yaz Okulu Ders Seçim Onayını Kaldır” programı kullanılacaktır.

• Ödemesini yapan öğrencinin yaz okulu kayıt onayı (seçilen dersler için hesaplanan tutar ile banka ödemeleri karşılaştırılarak eşit olması hâlinde) sistemden otomatik olarak verilecektir.

• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybedenler, malüller ve 1005 sayılı İstiklal Madalyası verilmiş olanların çocuklarından ve Devlet Burslusu öğrencilerden “Yaz Okulu Öğrenim Ücreti” tutarı tahsil edilmeyecektir.

Kayıt işlemleri için;

• Nüfus cüzdanı,

• Kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumunun Öğrenci Kimlik Kartını,

• 1adet fotoğrafını,

• Kayıtlı olduğu Üniversitenin ilgili biriminden aldığı, Anadolu Üniversitesinden ders alabilir yazısı veya Yönetim Kurulu Kararını,

• İletişim numarasını, ilgili birimin e-mail adresine göndermelidir.

• Kaydı yapılan öğrenci aynı anda birden fazla birimden ders alabilir. Öğrencinin kimlik bilgilerine ilişkin ilk kayıt, bir birim tarafından yapıldıktan sonra diğer birim öğrencinin T.C. kimlik numarasını bilişim sistemine aktardığında, daha önce başka bir birime kayıt yaptırdığını görebilecektir.

• Başka bir yükseköğretim kurumundan gelen öğrenciye, ANASİS’e girmek için Örgün Hesap programında, birim “Öğrenci İşleri” tarafından hesap oluşturulacaktır. Öğrenci kullanıcı kodu ve şifre ile ANASİS uygulamasına giriş yapabilecektir. Öğrencinin ders seçimleri ile ilgili işlemler, Anadolu Üniversitesine kayıtlı öğrencinin işlemi gibi yapılacaktır (Banka ödemesini yapan öğrencinin Yaz Okulu kayıt onayı sistemden otomatik olarak verilecektir).

• Yaz Okulu uygulama esaslarında hüküm bulunmayan hâllerde “Anadolu Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” hükümleri geçerlidir.

• Her türlü itiraz ve başvuruların ilgili “Öğrenci İşleri Birimi”nin e-mail adresine yazılı olarak yapılması gerekmektedir.




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI