Bugun...



Hibrit eğitim ne demek? Hibrit eğitim modeli nedir? Yeni üniversite sistemi...

Hibrit eğitim modeli ile ilgili sorular peş peşe geliyor. Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala hibrit eğitim modeli ne demek sorusu yoğun ilgi görüyor. Anadolu Üniversitesi'nin yaptığı duyuru ile gündeme gelen hibrit eğitim modeli ile ilgili bilinmesi gerekenler haberimizde...

facebook-paylas
Tarih: 18-08-2021 11:46

Hibrit eğitim ne demek? Hibrit eğitim modeli nedir? Yeni üniversite sistemi...

Anadolu Üniversitesi, öğrencileri için duyuru yayımladı. Yapılan paylaşımda "Eğitimin, Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dikkate alınarak, “hibrit eğitim” şeklinde (yüz yüze ve online karması) yapılması planlanmaktadır." bilgisi yer aldı. Öğrenciler ise hibrit eğitim ne demek, hibrit eğitim modeli nedir aramasına geçti.

HİBRİT EĞİTİM NEDİR, NE DEMEK?

Karma öğrenme, hibrid öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır.

Harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI