Bugun...



Okullar yeniden kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den okullar kapanacak mı sorusuna yanıt

Okullar yeniden kapanacak mı sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son dönemde vaka sayılarında yaşanan artış ile birlikte yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğine dair açıklamalar öğrenci ve veliler tarafından okullar yeniden kapanır mı sorusuna evrildi. Konuya dair hem Cumhurbaşkanı hem de Milli Eğitim Bakanı açıklamalarda bulundu. Peki Okullar yeniden kapanacak mı?

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2021 10:11

Okullar yeniden kapanacak mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den okullar kapanacak mı sorusuna yanıt

6 Eylül'de 1,5 yıllık aranın ardından yeniden başlayan yüz yüze eğitim İlkokul, Ortaokul ve Lise kademelerinde başladı. Okullarda yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte son dönemde artış gösteren vaka sayılarının ardından veli ve öğrenciler okullar yeniden kapanır mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Konuya dair hem Milli Eğitim Bakanı hem de Milli Eğitim Bakanı açıklamalarda bulundu.

OKULLAR YENİDEN KAPANACAK MI?

Okullar yeniden kapanacak mı sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eylül ayının başından itibaren okul öncesi, ilkokul ve liselerin hepsini açtık. 71 bin okulumuzun tamamı açıktır. Sadece 2 okulumuzda karantina uygulamasına gidilmiştir.

Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise katıldığı bir canlı yayında kendisine yöneltilen vakalar artarsa okullar kapanabilir mi sorusuna şu şekilde yanıt verdi;

Kesinlikle hayır. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD'de şuan okulların %2'si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şuan ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok. izcihabrajansi.com




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI