Bugun...



Özer, Dünya Eğitim Forumu’na katılıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 22-25 Mayıs arasında Londra’da gerçekleştirilecek Dünya Eğitim Forumu’nda Türkiye’yi temsil edecek.

facebook-paylas
Tarih: 23-05-2022 08:26

Özer, Dünya Eğitim Forumu’na katılıyor

Eğitimde karşılaşılan zorluklar ve fırsatların değerlendirileceği forum kapsamında çeşitli temaslarda bulunacak Özer, yarın yapılacak Bakanlar Oturumu’nda ise 100’ün üzerinde ülkeden gelen eğitim bakanına hitap edecek.

Eğitim politikaları

Özer, Dünya Eğitim Forumu’nun eğitimcilere, eğitimin mevcut durumunu ve geleceğini diğer ülkelerle değerlendirme imkânı sunduğunu belirtti. Forumda ele alınacak tartışmaların, daha iyi bir gelecek için eğitim politikalarına yön vereceğini dile getiren Özer, şunları söyledi: “Forum süresince, diğer ülke bakanları ile tecrübe paylaşımında bulunacağız. 2020’den itibaren maruz kaldığımız Kovid-19 salgını eğitim sistemlerinde de dünya çapında büyük bir krize sebep oldu. Salgın çocuklarımızın fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimleri üzerindeki olumsuz etkisinin yanı sıra akademik hayatlarında da tahribata yol açtı. Forumda bu etkileri ele alarak, özellikle öğrenme kayıpları ve bunların telafisi üzerinde değerlendirmeler yapma ve tecrübe paylaşımı imkânı bulacağız. Bunun yanı sıra ülkemizin özellikle son 20 yılda eğitim alanında yaptığı çalışmaları ve yatırımları, mesleki eğitimde geldiğimiz noktayı bu forumda diğer ülkelere anlatacağız.”
Genel toplantılarla belirli konulara odaklanılan özel grup toplantılarının yapılacağı forumda düzenlenecek panellerde, kaynakların nasıl daha etkili kullanılacağı, nasıl daha güçlü, destekleyici ve iyi bir eğitim sistemi kurulacağı gibi soruların yanıtları aranacak.  izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI