Bugun...



Sınav kolaydı, başarı sıraları düşecek

Üniversite hayali kuran 3.2 milyon aday, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) yarıştı.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2022 08:54

Sınav kolaydı, başarı sıraları düşecek

Bu yıl getirilen yenilikle YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 150 ve Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) 180 olan baraj puanı uygulaması kaldırıldı. TYT’de 135 dakika olan süre 165 dakikaya çıkarıldı. Bu yenilikler çerçevesinde düzenlenen sınavlar, adayların ve uzmanların değerlendirmelerine göre kolaydı. Peki, bu durum puanları nasıl etkileyecek? Bu konuyu uzmanlara sorduk:

2022 YKS’yi, özellikle Matematik sorularını branş öğretmenlerinin kolay bulduğunu kaydeden Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, “İlk 20 bini hatta 50 bini hedefleyenlerin çok yüksek net yaptıklarını belirledik. Bu demek oluyor ki üst başarı sıralarında belki okul başarısıyla yani OBP’yle belki bir boşla adaylar sıralanacak. Yapılan net sayısı fazla olduğundan adaylar yüksek puan alacak, ancak başarı sıraları geçen yıla kıyasla daha düşük olacaktır” dedi. Eğitimci Onur Soğuk da “Geçen yıl 70 net yapan biri 200 bininci olduysa belki bu yıl 250 bininci olacak. Yani puanları iyi gelebilir, netler memnun edebilir ama sıralamalar açıklandığında adaylar, geçen yıla göre daha geri sıralarda yer alabilirler. Ama bunlar bir ihtimal. Öğrencileri telaşa sürüklemeye gerek yok” diye konuştu. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI