Bugun...



TYT-AYT-YDT (YKS) 2021 kaç soru sorulacak? İşte, YKS süresi...

YKS sınavı bu hafta sonu gerçekleşecek. Yüz binlerce üniversite adayı sınavda ter dökecek. Sınav öncesi adaylar bazı sorulara sevap arıyor. Bunlardan biri de "TYT-AYT-YDT (YKS) kaç soru sorulacak?" şeklinde işte ayrıntılar...

facebook-paylas
Tarih: 25-06-2021 19:53

TYT-AYT-YDT (YKS) 2021 kaç soru sorulacak? İşte, YKS süresi...

 

Bu yıl Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 592 bin 579, Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) 1 milyon 781 bin 760 aday katılacak. Yabancı Dil Testinde (YDT) ise 130 bin 522 aday sınava girecek. Sınav heyecanı sürerken "TYT-AYT-YDT (YKS) kaç soru sorulacak?" soruları hızlandı.

2021 YKS KAÇ SORU SORULACAK?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda adaylara TYT'de 120 soru için 135 dakika, AYT'de 160 soru için 180 dakika, YDT'de 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

SINAVDA KOVİD-19 ÖNLEMLERİ ALINACAK

ÖSYM Başkanı Aygün, sınavda Kovid-19 salgınına karşı alınacak önlemleri şöyle anlattı:

"Kovid-19 salgınına karşı sınav öncesi alınan tedbirler kapsamında, sınav binalarının detaylı temizliği yapılacak ve sınav binaları dezenfekte edilecek. Ayrıca, adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte eldiven dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de sınava gelebilecek.

Sınav görevlileri ve adayların Kovid-19 durumları, HES kodları aracılığıyla takip edilecek. Kovid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek."




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI