Bugun...



Veliler: Yüz yüze eğitim güvenilir

IPSOS Milliyet okurları için derledi

facebook-paylas
Tarih: 04-10-2021 09:42

Veliler: Yüz yüze eğitim güvenilir

Veliler, alınan önlemlere dikkat çekiyor

Okul çağında çocuğu olan veliler açısından okulların açık ve yüz yüze eğitimin devam ediyor olması oldukça önemli bir konu.

Geçen sene çoğumuzun da tecrübe ettiği üzere ailenin genel yaşam ve çalışma düzenine etki eden okul hayatıyla ile ilgili bir belirsizlik olması veya olası sorunların önüne geçilememesi tedirginlik yaratıyor.

Bu sebeple genel beklenti planlamaların ve alınması gereken aksiyonların zamanında yapılması yönünde.

 Okullarda görülen vaka sayılarının artmasıyla birlikte alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu düşünenlerin oranı da ilk haftalara göre artmaya başladı. Her ne kadar bu durum tedirginlik yaratmaya başlamış olsa da okul çağında çocuğu olan ebeveynlerin yarısından fazlası eğitim almaları için yüz yüze okula gitmenin güvenilir olduğunu düşünmeye devam ediyor. Diğer taraftan gerekli önlemleri doğru zamanda alabilmek ve yüz yüze eğitimin sürekliliğini sağlamak veliler için de önemli bir ihtiyaç; bu sebeple okullarda PCR testinin yapılıp yapılmaması ile ilgili düşüncelerde de bir ayrışma ve gidişata göre değişkenlik gösteren bir tutum olduğunu görüyoruz. Okullarda çocuklara PCR testi yapılıp yapılmama ve bunun uygulama şekli önümüzdeki günlerde üzerinde tartışılacak konulardan biri gibi görünüyor.

Veliler okullarda alınan tedbirler konusunda ne düşünüyor?

Soru: Çocuğunuzun gittiği okulda alınan önlemleri yeterli buldunuz mu? 

Okulların açıldığı ilk haftada da okullarda alınan tedbirlere yönelik ebeveynler çok olumlu değildi ama yine de tedbirlerin yeterli olduğunu düşünen ebeveynlerin oranı yetersiz olduğunu düşünenlerden daha yüksekti. Ancak bugüne gelindiğinde ebeveynlerin %39’u tedbirleri yeterli bulurken yarısı alınan tedbirlerin yetersiz olduğu kanısında. 

Ebeveynlerin %42’si çocuklarının okula gitmesinden memnun

Soru: Çocuklarınızın okula gitmesi konusunda bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Ve ebeveynlerin yarısı çocuklarının okula gidiyor olmasından dolayı daha tedirgin hissetmekte.

Yüzyüze eğitim konusunda velilerin üç haftalık düşünceleri neler?

Soru: Koronavirüs salgınını düşündüğünüzde, 2021-2022 eğitim öğretim yılında çocukların yüzyüze eğitim almaları için okula gitmesini ne derece güvenli buluyorsunuz?

Ebeveynlerin %55’i çocuklarının okula gitmesini güvenli bulurken her 3 ebeveynden 1’i ise güvenli bulmadığını belirtmekte. Okulların açıldığı ilk hafta güvenli bulmadığını söyleyen ebeveynlerin oranı %27 iken, geçen 3 hafta içinde bu oran %34’e yükseliyor.

Okulda çocuklara PCR testini doğru bulan ebeveynlerin oranı %38

Soru: Okullarda tesadüfi olarak seçilecek çocuklara PCR testi yapılması gibi bir konu gündemde. Sizin böyle bir karar alınması durumunda görüşünüzü öğrenebilir miyim?

Salgının seyrini görebilmek amacıyla bazı okullarda PCR testi yapılmasını ebeveynlerin %38’i doğru buluyor. Diğer taraftan bu karara karşı çıkan ebeveynlerin oranı %45. 

Çocuklarına PCR testi yapılmasını kabul edenlerin oranı da %37

Soru: Peki siz çocuğunuza okulda PCR testi yapılmasını kabul eder misiniz?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca velilerin izni olmadan çocuklara PCR testi uygulanamayacağını açıkladı. Çocuklarına PCR testi uygulanması konusunda ebeveynlerin %37’si izin vereceğini, %50’si izin vermeyeceğini söylemekte.

Koronavirüs Salgını ve Toplum: Genel Kamuoyu Araştırması 23-28 EYLÜL 2021 izcihabrajansi.com




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI