Bugun...



YKS 140 puanla alan üniversiteler ve 2 yıllık bölümler: 140 barajı ne zaman tercih yapacak?

YKS 140 puanla alan üniversiteler ve bölümler adayların gündeminde yer alıyor. 140 puanı barajını geçenler tercihlerini yapacakları tarihi merak ediyorlar. ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün, bir açıklama gerçekleştirdi. Peki 140 barajını geçenler ne zaman tercih yapacaklar ve YKS 140 puanla alan üniversiteler hangileri?

facebook-paylas
Tarih: 31-08-2021 15:57

YKS 140 puanla alan üniversiteler ve 2 yıllık bölümler: 140 barajı ne zaman tercih yapacak?

YKS tercih sonuçları bugün açıklandı. YKS tercih sonuçlarından sonra ise ek tercih süreci beklenmeye başlandı. YKS ek tercihlerde 140 puanla alan üniversiteler ve 140 puan barajının geçenlerin tercih yapacağı zaman gündemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki YKS 140 puanla alan üniversiteler hangileri?

YKS 140 BARAJI AŞANLAR NE ZAMAN TERCİH YAPACAKLAR?

ÖSYM Başkanı Aygün bir açıklama yaptı. Aygün, "2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel (ilk) yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara yönelik bu sene iki 'Ek Yerleştirme' yapılacak. 1'inci Ek Yerleştirme aşamasında genel yerleştirmede olduğu gibi Temel Yeterlilik Testi (TYT) için 150, Alan Yeterlilik Testi (AYT)/ Yabancı Dil Testi (YDT) için 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. 1'inci Ek Yerleştirmeye, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek. 1'inci Ek Yerleştirme sonunda belli olacak boş kontenjanlar için Yükseköğretim Kurulu'nun almış olduğu karara göre bu seneye özel 'ikinci ek yerleştirme' yapılacak. 2'nci Ek Yerleştirme aşamasında, boş kalan kontenjanlar için TYT puanı en az 140 olan adaylar 2 yıllık ön lisans, AYT/YDT puanı en az 170 olan adaylar 4 yıllık lisans programlarını tercih edebilecek" dedi.

YKS 140 PUANLA ALAN ÜNİVERSİTELER

YKS taban puanları açıklandı. YKS taban puanları listesi ile bilgi sahibi olabilirsiniz.

YKS 2021 TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ! izcihabrajansi.com




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI