Bugun...



YKS (üniversite) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılır?

Üniversite tercihleri devam ediyor ve son viraja girildi. Adaylar bir yandan tercih işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor bir yandan da işlemlerini bitirenler "YKS (üniversite) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" diye soruyor. İşte konuya dair bilgiler...

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2021 10:34

YKS (üniversite) tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihler nasıl yapılır?

YKS tercihleri 20 Ağustos'ta sona eriyor. Üniversite adayları büyük bir titizlikle taban puanları ve kontenjanları inceliyor. Henüz tercih yapmayanlar "YKS tercihleri nasıl yapılır?" diye sorarken işlemlerini tamamlayanlar ise "Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercihleri 20 Ağustos'ta son bulacak fakat ÖSYM'den sonuç tarihe ilişkin bir açıklama henüz gelmedi. Geçen yıl tercih işlemleri 14 Ağustos'ta sona ermiş sonuçlar 26 Ağustos'ta ilan edilmişti. Bu süre baz alındığında 2021 Üniversite tercih sonuçlarının 1 Eylül'de açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

YKS TERCİH VE KONTENJANLARI KILAVUZU 2021 İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EĞİTİM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI